Werkwijze

Afspraak maken

Voor een afspraak of opdracht kun je jouw plannen mailen naar wendysartandink@outlook.com of appen naar 0619310979 of via privébericht op de facebookpagina.

 

Wat mag er in je berichtje staan?

 • De plannen zo gedetailleerd mogelijk beschreven
 • In geval van een tattoo; grootte in cm’s, plaats lichaam, kleur, stijl, voorbeeldjes
 • Jouw voor- en achternaam (bij Whatsapp)
 • Eventueel voorkeursdagen/tijden voor de afspraak en/of een budget waar ik rekening mee kan houden. Als je bijvoorbeeld 200 euro aan verjaardagsgeld hebt gespaard, kijk ik of ik jouw plannen kan realiseren voor dat budget/tijd of dat we het kunnen aanpassen of opdelen. 
 • Graag een collage sturen als je meer dan 5 voorbeeldjes/fóto’s hebt.
 • Ik vind het erg fijn als berichtjes zo volledig en compact mogelijk worden verzonden. Dus geen verhalen van 10 A4tjes of tig spaties tussen de appjes door. 

Alvast bedankt! 

 

Wil je langskomen? Dan ook graag via het bovenstaande contact opnemen. Ik werk uitsluitend op afspraak op rust en privacy te waarborgen. 

LET OP! Vanwege tijd plan ik alleen een bespreking in als blijkt dat het bespreken niet mogelijk is via de e-mail/app of Facebookpagina. 

Bij annuleren van afspraken of het verplaatsen van de afspraak, graag minimaal 3 dagen van tevoren contact opnemen. Bij herhaaldelijk afzeggen van afspraken, zonder geldige reden, wordt de samenwerking verbroken.

 Voor vragen, opmerkingen en/of afspraken stuur je een berichtje via Whatsapp, de Facebookpagina of via de mail.

Graag tot ziens! 

Prijzen

Tatoeages hebben een vaste prijs of het sleeve-tarief (afhankelijk van je plannen). Je mag bij het sleeve-tarief zelf in overleg afspreken hoeveel uren je wilt besteden. Vooraf is het NIET mogelijk in te schatten hoeveel uren een sleeve of groot project nodig heeft, vandaar ook dat je het per uur afrekent.

Dit is erg afhankelijk van de huid, de plannen, de pijngrens, kleur en de details. Vaak is er na de eerste sessie(s) een beter beeld van de toekomst en kan er meestal wel een schatting worden gedaan van het verloop. 

Prijzen zijn niet onderhandelbaar. Ik garandeer kwaliteit, nazorg en neem ruim de tijd en behandel een ieder met respect. Ik verwacht dit ook van de klant. Bij intimidatie, bedreiging, geweld (fysiek en verbaal) en of andere onaangename handelingen en berichten wordt de toegang tot de shop ontzegd, ook als dit betekent dat je tattoo nog niet af is. Resterende uren worden niet teruggegeven!

Een dwingende toon wordt dus ook NIET getolereerd! Eindeloze en zinloze discussies worden afgekapt en de focus blijft op het positieve. 

Kunst-prijzen zijn voor vast, uurtarief is alleen mogelijk bij bijzondere projecten als een muurschildering/grafisch ontwerp etc. Dit is op contractvorm en worden uren en prijsafspraken vastgelegd.

Piercings en cadeaubonnen kunnen NIET worden geruild of geretourneerd.

Ook wordt er géén geld teruggegeven om wat voor reden dan ook. 

 

Aanbetaling

Voor alle tatoeages geldt een aanbetaling van minimaal € 50,- euro per project en 25% bij grote projecten en dagsessies.

Dit wordt verrekend met de totaalkosten van de tattoo op de dag van het zetten.

Aanbetalingen kunnen per pin of contant in de shop op afspraak, maar de voorkeur heeft iDeal. Je ontvangt in je mailbox een betaallink. Ik heb hiervoor jouw naam, adresgegevens en emailadres nodig. 

GEEN AANBETALING = GEEN AFSPRAAK. Geen discussie mogelijk.

LET OP! Aanbetaling wordt uitsluitend terug gegeven in geval van overlijden, langdurige (aantoonbare) ziekte en aantoonbare zwangerschap.

Ik ben geen bank, ik ben geen administratief medewerkster en ik verwacht dat er goed is nagedacht over de artiest-keuze, de plannen en er vertrouwen is in een goede samenwerking en resultaat. In de meeste gevallen heb ik al een tekening gemaakt en is het vanwege deze redenen NIET mogelijk de aanbetaling terug te geven. 

 

Tekeningen

Tattoo-tekeningen (schetsen) verstuur ik 1 – 3 dagen voor je afspraak (uitsluitend via de app, Facebook doet hierin wat moeilijk). Er is voldoende tijd om iets aan te passen of veranderen. Ook op de dag zelf heb je daar nog alle ruimte voor. Bij de offerte is de tijd voor het ontwerpen meegenomen. 

LET OP! Er wordt niet altijd een zeer gedetailleerde (ingekleurde) tekening gemaakt. Bij realisme wordt direct de referentie overgenomen en de kleuren ter plekke op de afspraak bepaald. Het heeft géén zin of toegevoegde waarde om hiervoor een uitgewerkte tekening aan te leveren. Dan wordt de tattoo een kopie van een tekening van het origineel. Om zoveel mogelijk details te behouden kies ik ervoor het origineel direct over te nemen op de huid. 

Voor kunst, portrettekeningen en schilderijen geldt dat 75% van het volledige bedrag vooraf moet worden voldaan. Er wordt een schatting gegeven van de levertijd welke kan oplopen naar 4 – 8 weken. Dit is per project verschillend vanwege materiaalkeuze, papierkeuze en realisme. Het wordt met de hand gemaakt buiten de shopuren om. Als de tekening klaar is, wordt er, ter controle, een foto gestuurd via whatsapp. Na betaling van het restant wordt de tekening verzonden. 

Ik teken bij tattoos NIET van tevoren zonder aanbetaling! Er gaat ongelooflijk veel tijd zitten in het tekenwerk, mocht je besluiten alsnog geen afspraak te willen heb ik gratis getekend én ben ik mijn tijd kwijt. Na aanbetaling maak ik de tekeningen en kan ik die in overleg steeds aanpassen. Ook als je eerst nog geen afspraak wilt. 

Vind je het moeilijk om je ideeën over te brengen? Ook met vage lijnen en stokpoppetjes word ik heel wat wijzer! Gewoon maken en sturen! Desnoods onderbouwd met voorbeelden. Ik maak het liefst alles op maat indien mogelijk, zodat ook jij met een uniek kunstwerk rondloopt! 

De tattoo tekeningen en schetsen blijven eigendom van Wendy’s Art & Ink. 

Tattoo Informatie

 

 

Voor het zetten

 • Zorg dat je van tevoren goed, gezond en voldoende hebt gegeten en gedronken voor je afspraak. Neem voor de zekerheid iets te eten mee. Je bloedsuikerspiegel kan sneller dalen dan normaal. Om de kans op flauwvallen te voorkomen is het belangrijk goed te eten!
 • Je voelt je fit en gezond genoeg om een tattoo te laten zetten. Je dient voor je afspraak een toestemmingsformulier van de GGD in te vullen. Geef aan of je last hebt van bepaalde kwalen of medicijngebruik die de tattoo en/of het proces kunnen beïnvloeden. Graag hoor ik ook of je naaldvrees hebt of snel flauwvalt.
 • Pijnstillers? Je mag voor je afspraak UITSLUITEND paracetamol nemen, de rest werkt bloedverdunnend en is NIET toegestaan. Ik verstrek géén pijnstillers of verdovende zalf. Wil je toch een verdoving? Je kunt via de huisarts om een hogere dosering Emla crème vragen. Toch is over het algemeen een tattoo zeer goed te doen zonder pijnstillers of verdovende crème (deze laatste kan nadelig werken tbv de opname van inkt). Zie het E-book. 
 • Neem niet teveel supporters mee! Ik wil mij concentreren en daarnaast is er geen plek in de wachtruimte om de hele familie te stallen. Eén persoon is toegestaan.
 • Kinderen tijdens de afspraak graag elders onderbrengen. Zij mogen NIET in de ruimte komen waar getatoeëerd wordt (alleen 12 jaar en ouder volgens de richtlijnen van de GGD) en er is géén toezicht aanwezig in de wachtruimte. Ook is uit ervaring gebleken dat zij onbedoeld de aandacht afleiden.
 • Nuchter verschijnen! Geen alcohol/drugs, dan wordt er niet getatoeëerd! Ook een avondje van tevoren doorhalen is onverstandig i.v.m. het bloeden tijdens het zetten. Dit is nadeling voor het uiteindelijke resultaat. 

Tijdens het zetten

Een tattoo is een flinke schaafwond met een gekleurd litteken voor de rest van je leven!

Hoe gaat het zetten?

Bij de afspraak wordt er eerst een stencil gemaakt van jouw opdracht. Deze wordt op een schone, gedesinfecteerde én geschoren huid aangebracht of er wordt rechtstreeks op de huid getekend. Afhankelijk van de wensen van de klant.

 

Daarna zet ik alle spullen klaar en begin ik met tatoeëren.

Je kunt wat ongemak ervaren, maar dit is heel erg verschillend per persoon. Ik kan dus ook geen vragen beantwoorden die over de pijngevoeligheid gaan.

Je kunt wat pijn hebben, ongemak, een kietelig gevoel, branden, gaan zweten of je voelt er helemaal niks van!

Het gevoel laat zich moeilijk omschrijven, maar 99% van de klanten vindt het erg goed te doen en komen weer terug voor een tweede tattoo.

De overige 1% geeft aan een lage pijngrens te hebben, zet hem op een over het algemeen gevoelige plek of wil sowieso maar 1 tattoo.

 

 

Tijdens het zetten komt er wat bloed, inkt en wondvocht uit de huid en veeg ik dit weg met een doekje doordrenkt met een desinfectant (een goedgekeurd middel).

De getatoeëerde huid kan ter plekke wat opzwellen en rood worden. Dit trekt dezelfde dag nog weg en anders binnen een paar dagen.

Hoe gevoeliger de huid, des te langer het duurt. Vaak ook qua genezing.

 

Als de tattoo klaar is maak ik de wond goed schoon, smeer hem in met goedgekeurde vaseline en dek hem af met folie.

Mocht de tattoo niet meer bloeden én er geen kleding overheen moeten mag je zonder folie de deur uitlopen.

Daarna kun je betalen aan de balie, bij voorkeur met pin (contant is ook mogelijk), krijg je de nazorginstructies en ben jij de trotse eigenaar van een mooi kunstwerk!

Na het zetten

Daarna is het aan jou! Volg echt de nazorginstructies op! Dit is er voor bedoeld om tot een blijvend mooi resultaat te komen.

Tattoos moeten, net als schaafwonden, het liefst aan de lucht drogen om mooi te genezen. Houd hem dus niet nat en dek hem niet langdurig en onnodig af met folie en zalf. Dikke lagen zalf is onnodig, zalf dient er namelijk alleen voor om de huid flexibel te houden zodat je minder last hebt van velletjes en jeuk, maar ook dat eventuele korstjes niet gaan scheuren.

Afdekken bespoedigt de genezing niet. Het nathouden van tattoowonden kan leiden tot een slecht genezende wond, kleur/helderheid van de inkt beïnvloeden (dus het uiteindelijke resultaat) of zelfs leiden tot een hevige infectie! Niet nathouden, niet afdekken, niet teveel smeren!

Het is en blijft een gekleurde schaafwond. Wondvocht, stukjes korst en inkt, lichte plekken, velletjes en een wat geïrriteerd gevoel hoort er allemaal bij, zeker in de eerste week na het zetten. Elk lichaamsdeel reageert anders en geneest anders.

Is hij wat geïrriteerd? Kijk dan naar je kledingkeuze (schuurt er iets overheen?), de plek van de tattoo (gevoelige plek/zitplek/huidplooi), de weersomstandigheden (hoge temperaturen/zon) en de verzorging (nazorgrichtlijnen, schone handen bij verzorging, smeer je laag over laag of op een schone tattoo?). Heb je hem gestoten? Een te hete douche genomen of lang laten weken in water? Heeft iemand anders jouw tattoo ingesmeerd met ongewassen handen? Of heb je van jezelf al een gevoelige huid? Een chronische (huid)ziekte o.i.d.?

 

-> Heb je twijfels over de genezing (die NIET op de website vermeld staan)? Neem dan contact op met je huisarts.

Bij lichte irritatie mag je de zeep en zalf even laten staan en is afspoelen met lauw water voldoende. Kijk wat de oorzaak kan zijn geweest van de blijvende irritatie en onderneem actie. Bij een vermoedelijke ontsteking* naar de huisarts! (Dit uit zich 3 – 5 dagen na het zetten met pusvorming, blaasjes, extreme roodheid, koorts etc.)

*Vaak te wijten aan de nazorg en/of gezondheid van de persoon, Wendy’s Art & Ink werkt uitsluitend volgens de recente richtlijnen van de GGD en wil dat klanten zo min mogelijk risico’s ondervinden van het zetten van een tattoo. Toch blijft een tattoo een ‘medische behandeling’ waaraan enkele risico’s vastzitten. 

Mocht je tattoo erg gaan jeuken, smeer hem dan licht in met zalf. Ga absoluut niet krabben en pulken. Na 6 weken is de huid genezen (ook van binnen) en kun je hem insmeren met zonnebrand om hem zo lang mogelijk mooi te houden!

 

Aging

Na verloop van tijd ruimt het lichaam de tattoo-resten op. Je tattoo wordt na een aantal jaren wat lichter, valer én kunnen de lijnen wat ‘uitzetten’ of ‘uitlopen’.

Met de nieuwste technieken en kwaliteit inkt doet de tattoowereld er alles aan om het kunstwerk zo lang mogelijk mooi te houden. Toch is het per persoon en per plek erg verschillend.

Het is mede daarom af te raden om tatoeages te plaatsen op de;

 • Vingers
 • Hand(palmen)
 • Voet(zolen)
 • Huidplooien
 • Ellebogen/knieën 

 Wendy’s Art & Ink zet deze tattoos wel, mits de klant bovenstaande informatie in het achterhoofd houdt. Het zijn z.g.n. slijtplekken.

Ook is het soms af te raden om een te kleine of heel fijne tattoo te nemen. Je hebt namelijk kans dat de lijnen met de jaren wat gaan ‘uitzetten’ waardoor je tattoo onleesbaar wordt. De tatoeëerder kan je hierover adviseren. Het is namelijk per plek verschillend en ook per project. Het streven is wel dat je kunstwerk ook nog mooi is op je 80e.

Als de tattoo net is gezet is hij erg fel (bij kleur) of erg rood/donker (bij black & grey), na genezing oogt de tattoo wat ‘zachter’ en is de zwarte inkt niet meer zo “benzinestift-zwart”. Het roestbruine bij black & grey verdwijnt en geneest lichtgrijs. Doordat de wond vers is schijnt het bloed en de rode huid door de verdunde inkt heen. Hierdoor lijkt het bruin/rood.

Het is een fabel dat geel en wit gelijk verdwijnen, dit is per persoon verschillend. Met de nieuwste kwaliteit inkt blijft de kleur langer mooi.

Ik kijk vooral naar de huidtint en pas hierop de kleuren aan. Ik zal daarom nooit een volledig lichtbruine tattoo zetten bij iemand die een geeltint in de huid heeft. Dit oogt na genezing meer als een litteken dan een tattoo. Vandaar dat ik ook geen volledig witte tattoos zet. 

Nazorg

 

Een nieuwe tatoeage is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en hygiëne kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen infecties leiden tot een minder mooie tatoeage.

Als je de tattoo goed verzorgt, duurt het twee tot zes weken tot de wond genezen is.

Wees lief voor de tattoo, dan is hij ook lief voor jou…

 

 

Nadat jouw tattoo is gezet wordt hij schoongemaakt, gedesinfecteerd en afgedekt met folie. Laat deze folie er zo’n 3 tot maximaal 5 uren op zitten.

Haal de folie er na 3 – 5 uren af en spoel je tattoo voorzichtig schoon met lauw water en was hem eventueel met een milde en ongeparfumeerde zeep. Ik adviseer hiervoor Unicura.

Dep je tattoo droog met een schone handdoek. Smeer daarna een dun laagje Bepanthen Zalf of vaseline (100% white petroleum). 

De komende week kunnen zich korsten gaan vormen, velletjes, wat roodheid, zwelling en jeuk ontstaan. Dit hoort er allemaal bij. De zwelling en roodheid nemen na 1 tot 3 dagen af. Ook is het de eerste dagen normaal dat er wat wondvocht en inkt uit de tattoo kan komen, dus ik adviseer je wel een schone handdoek onder je tattoo te doen als je gaat slapen! Een tattoo-afdruk in je hoeslaken krijg je er vaak niet meer uit! Dit geldt dus ook voor kleding!

En ja, ook het branderige/schrijnende gevoel de eerste dagen, vooral als je onder de douche staat, hoort erbij. Je kunt je tattoo zien als een ‘flinke’ schaafwond.

De genezingstijd van een tattoo duurt 2 tot 6 weken. Na 6 weken zijn alle tattoos genezen en kun je hem laten bijwerken als dat nodig is (dit bepaald de tatoeëerder). Elk lichaam is anders en bij de een geneest een tattoo vlekkeloos en bij de ander kost het iets meer tijd en nazorg.

Tijdens de genezing (tenminste 4 – 6 weken)

 • Geen strakke en/of knellende kleding of kleding met pluisjes (wol)
 • Geen zon/zonnebank
 • Geen zwembad en/of sauna
 • Niet laten weken in water (dus ook geen natuur- en badwater)
 • 1 – 2x daags wassen met Unicura of lauw water en droog deppen
 • 2x per dag dun insmeren met Bepanthen Zalf/Vaseline
 • Van je tattoo afblijven! Bij het insmeren eerst je handen wassen! En NIET KRABBEN!!
 • Wees bij het douchen voorzichtig met de straal, zeep en andere smeersels!
 • Laten ‘ademen’ is erg fijn voor de genezing!
 • Korstjes met inkt die eraf vallen is normaal
 • Zit je kleding vastgeplakt aan je tattoo? Losweken in warm water!!
 • Aan het werk en werk je met stof, vuil en/of chemische middelen? Dek je tattoo dan, na het wassen/zalven, af met huishoudfolie om hem te beschermen (kortdurend). Volg na het afhalen de richtlijnen hierboven.
 • Bij extreme roodheid, zwelling, pusvorming, blaasjes en/of koorts direct contact opnemen met je huisarts! *Roodheid, zwelling en wondvocht is de eerste dagen normaal, bij twijfel huisarts!
 • Smeer je tattoo na de genezingstijd in met zonnebrandcrème, dan blijft hij mooi…

 

BIJWERKEN

De bijwerkgarantie vervalt als jij je niet hebt gehouden aan de nazorg richtlijnen. Deze zijn bedoeld voor een goede genezing en een mooi resultaat. Ik steek mijn energie in je tattoo, dan verwacht ik dat jij je energie steekt in de nazorg.

Bij (grove) nalatigheid worden kosten voor het bijwerken in rekening gebracht. Dit is ten minste 50% van de aanschafwaarde van je tattoo.

Bijwerken zonder dat het nodig is kost € 60,- euro per afspraak. Ook als je iets wilt laten wijzigen of toevoegen komen er kosten bij. 

 

Zes weken na het zetten hoor ik graag even van je hoe de genezing is verlopen, dit mag via whatsapp, Facebookpagina of de e-mail.

Tip: Noteer de datum even in je agenda!

Stuur een duidelijke en scherpe daglichtfoto van je tattoo mee in het bericht.

De bijwerk is gratis mits je binnen 8 weken na het zetten contact hebt opgenomen. Ivm kleurverschil graag z.s.m. laten bijwerken. Neem je te laat contact op of duurt de bijwerk langer dan 30 minuten? Dan worden er kosten in rekening gebracht. 

Let op! Bijwerken van de door mij gezette tattoos is een gratis ‘service’ en geen must. Er kan dus géén bijwerk worden geclaimd als hierover de meningen verschillen. Het is niet aan de klant zelf of aan derden om te beslissen wat ‘nodig’ is. 

AVG

Helaas hebben ook wij te maken met de veranderingen in de privacywet wat een berg aan extra werk veroorzaakt. Er komt dit jaar een aparte link met de voorwaarden en wordt de AVG hierin uitgebreider besproken. In de shop is het niet toegestaan aan de balie te hangen, mee te kijken in de agenda of achter de balie te komen. Ook is het niet toegestaan om mappen in te zien. Bij het invullen van het toestemmingsformulier van de GGD, wordt gevraagd of je toestemming wilt geven om wel/niet herkenbaar in beeld te komen als er een foto wordt gemaakt van het resultaat. 

LET OP! Je gaat automatisch akkoord met het plaatsen van het resultaat bij portrettekeningen en schilderen! Ik kan hierbij de personen/dieren niet onherkenbaar in beeld brengen. Voor tatoeages geldt dat ik het resultaat zal fotograferen, mocht daar toevallig het hoofd/gezicht bij op komen, dan wordt dat onherkenbaar gemaakt indien men daar voor kiest.

De formulieren worden 2 – 3 jaar bewaard. Na elke 3-jaarlijkse keuring gaan alle formulieren door de versnipperaar. Ook worden klantgegevens in het systeem bij deze keuring verwijderd. Facturen blijven 8 jaar bewaard na opmaak, dit is een must voor de belastingdienst. Elk half jaar worden appjes verwijderd en offertes ongeldig verklaard. Mocht je langer sparen, neem dan even contact op. 

Ik werk samen met anderen om mijn bedrijf te runnen. Zij hanteren hun eigen regels binnen de AVG wet en mogen ook niet zomaar met jouw gegevens aan de haal. Je kunt er dus van op aan dat jouw gegevens veilig zijn opgeslagen en niemand die hiertoe bevoegd is, bij jouw gegevens kan komen. Ook wordt er niet in de shop gesproken over anderen met naam en toenaam. Ook kan ik niet voldoen aan de vraag om iemand ‘even te appen’, een telefoonnummer doorgeven, adres, afspraak, een offerte of tekening zonder schriftelijke toestemming van die persoon. 

Ik als ondernemer verwacht óók een bepaalde privacybescherming. Zo zal ik niet vermelden waar ik woon, wat mijn privénummer is en voeg ik geen klanten toe op mijn privé Facebook. Ook ga ik er van uit dat anderen zorgvuldig omgaan met de huisregels en mijn persoonsgegevens. 

Het kan in geval van medische noodzaak nodig zijn om benodigde informatie door te geven aan hulpdiensten als dit nodig is. Ook als ik bij wet ‘gedwongen’ word informatie vrij te (moeten) geven, zal ik hieraan meewerken. 

Toezichthouders van de belastingdienst, Voedsel & Warenautoriteiten en medewerkers van de GGD hebben, vanwege hun plicht t.a.v. de hygiëne keuring en (wet)voorschriften, altijd toegang tot gegevens. Zij dienen zich te legitimeren bij aankondiging van controle. Ook zij hebben de plicht om persoonsgegevens te beschermen. 

Er is veel tijd gestoken in de website om jou zo goed mogelijk te informeren en voor te bereiden. En je een goed besluit kunt nemen in je tattoo-keuze, de artiest, maar ook een goed beeld hebt van de nazorg en alles wat er bij komt kijken. Mocht je om wat voor reden dan ook iets kwijt willen of iets missen kun je dit mailen naar wendysartandink@outlook.com 

Wie weet tot snel!

Wendy Prinsen