We zitten inmiddels al geruime tijd in een wat Nederland een ‘intelligente’ lockdown noemt. Veel beroepen hebben hun werk neergelegd, bedrijven zijn (deels) gesloten, contact wordt vermeden en de eerste faillissementen zijn aangevraagd.

Ondertussen zijn er meerdere bewegingen te zien in de maatschappij en worden er ook meerdere scenario’s beschreven. Samen Sterk is een uitspraak die je overal tegenkomt. Er worden liefdadigheidsprojecten opgezet en onder het mom van ‘we doen het allemaal’ en ‘samen sterk’. Zelfs staat de label op de meeste tv-zenders.

Toch zie ik helemaal geen samenhang, geen eenheid, geen liefde, geen samen sterk. Ik zie een egoïstische samenleving ontstaan waarbij ieder voor zich bezig gaat. Projecten vooral zijn opgestart om als bedrijf extra in de picture te komen of als mens in een goed daglicht te staan.

Solidariteit; We verschillende individuen zijn met verschillende meningen en belangen, maar SAMEN zorgen voor het uitvoeren van onze taken om samen orde te houden in de maatschappij en deze overeind te houden. Het werken aan het grote goed. Ik heb nog geen écht samen mogen zien. Miljardairs die bijvoorbeeld hun vermogen verspreiden, die bedrijven helpen, die personen helpen. Woningcorporaties die de huren verlagen, belastingdienst dat anders wordt ingericht en nu ontlast, verzekeraars die hun winst verspreiden. Ik zie alleen een overheid dat met tegenstrijdige berichten komt en zijn geloofwaardigheid verliest en zorgt voor een verdeling onder het volk. De voors en tegens, met de zin en onzin van bepaalde richtlijnen.

Maar als ik roze een mooie kleur vind en jij blauw, dan hoef ik je niet over te halen, te haten of onder de social media posts gaan trollen. Jij houdt van blauw en ik van roze en dat is HELEMAAL oké!

Denken we nu echt dat we het gaan redden om 1. Het virus te verbannen 2. De meeste levens gaan sparen 3. Alles in de economie laten stagneren en over de kop laten gaan, als we zo door blijven gaan? Als we op zaterdagavond om 20.00 uur gaan klappen voor de zorg?

We hadden VERDORIE MOETEN GAAN KLAPPEN TOEN HET KABINET WILDE GAAN BEZUINIGEN OP DE ZORG EN HET ONDERWIJS. TOEN hadden we moeten opstaan, maar bijna niemand die het deed. Maar klappen voor de zorg, mijn broek zakte er vanaf. De zorg die normaal werd ondergeschoven en werd ondergewaardeerd.

Onder een artikel dat Hema niet zo lekker ging werd de huidige eigenaar toegewenst met ‘eigen schuld dikke bult’. Is dat de gehele samenleving helpen? Of is dat het buitensluiten van mensen en bedrijven? Net zoals het uitsluiten van bepaalde beroepsgroepen of strenge voorwaarden stellen aan de financiële ramp die ons ALLEMAAL te wachten staat.

Het zal je partner maar zijn die voor het gezamenlijk inkomen zorgt en daarmee zijn lasten kan voldoen en zijn leven op poten kan houden, die door ‘zogenaamde’ solidariteit nu zijn baan moet inleveren, thuiszit en niet kan rondkomen met zijn uitkering. En door zijn leeftijd er geen zich is op een andere baan met ongeveer dezelfde inkomsten waar hij 5 jaar eerder nog een hypotheek voor heeft afgesloten.

Veel mensen raken hun baan kwijt of zitten op dit moment al thuis. Overal gaat de stekker eruit. Onder het mom van ‘we verbannen Corona samen’. Maar wat ik mij dan afvraag, hoe verban je dan een virus? En samen? Als je in de theorie gelooft dat er een virus heerst.

Als je het mij vraagt zijn er meerdere theorieën mogelijk en vind ik vooral dat het nieuws erg selectief is en de cijfers nietszeggend zijn. Het laat vooral zien wat sensatie is en niet zozeer behulpzaam of je verder helpt. Plus wordt er natuurlijk gewoon aan verdiend, iets wat meer clicks oplevert zal worden uitgelicht.

Normaliter beschermen we de zwakkeren in de maatschappij. Zo zijn we ingericht en opgericht. We dragen belasting en zorgverzekering af zodat de gehele bevolking zo goed als mogelijk gedekt is. In geval van ziekte zal iemand dan meer aanspraak maken op de zorg, terwijl we allemaal zo ongeveer hetzelfde betalen.

In geval van dit virus hebben we de HELE én gezonde staat op slot gegooid om de hele bevolking te weren tegen een virus dat hetzelfde leed zal veroorzaken als de Spaanse of Mexicaanse griep. Virussen waarvan is aangetoond dat zij op dit moment nog steeds circuleren onder de bevolking. Ik vraag mij dan af waarom we de economie om zeep helpen door alles op slot te gooien, terwijl een gezond mens ook dit virus normaal zal kunnen doormaken, als ieder ander griep of ziekte?

Als je de feiten checkt zie je ook dat het vooral gemiddeld genomen de hogere leeftijden raakt en de mensen met een lage weerstand met al een onderliggende aandoening. Hetzelfde patroon als dat er bij griep zichtbaar is. Waarom dan een totale lockdown crisis veroorzaken als we het alleen maar doen om de IC bedden, de zorg te ontlasten? Als het virus toch wel rond blijft circuleren en nog meer mensen zal treffen? Waarom gaan we dan niet meer IC bedden bouwen of meer personeel opleiden of de zorg überhaupt financieel meer steunen? Waarom is dat niet eerder gedaan? Of hadden we de zaakjes gewoon NIET voor elkaar?

Ook worden we nu geraakt in onze privacy, doordat alle content gescreend wordt en wordt gecensureerd en er diverse surveillances en apps worden opgezet. We worden straks gedwongen om een melding te maken en elkaar te verraden (ik herinner mij iets uit 1945, omstreeks die periode waarbij we dezelfde fout maakten). Exact dat wat Korea ook doet, tegenstanders worden monddood gemaakt en alles wordt gecontroleerd, weg vrijheid. De vraag, moeten we dat willen? En moeten we écht weten wie wel of geen Corona-antistoffen heeft aangemaakt of is ingeënt? Wat ook voor geen 100% immuniteit zorgt? We massaal contant geld weigeren uit angst voor ziekte en de dood? Welke bij het leven horen én er niet is aangetoond wat het virus is, doet en gaat doen, maar we wel heel hypocriet het bonnetje of levensmiddelen aannemen waar anderen aan hebben gezeten…….

Als een roos. Op het eerste oog, wonderschoon, maar als je hem vastpakt, heeft hij vervelende stekels en pijnlijke doorns.

We horen in de supermarkten het gedreun van alle richtlijnen die er zijn afgegeven, iets wat in de Tweede Wereldoorlog ook werd gedaan om het volk te onderrichten en ook wat Jim Jones in zijn sekte toepaste in Jonestown. Wat ik eerder versta onder indoctrinatie, het volk willen ‘bespelen’. In plaats van een beroep te doen op het volk, zoals Zweden dat nu doet.

Als je al niet bang was, zou je inmiddels wel bang MOETEN zijn als je alle nieuwsberichten, online media en de nabije wereld om je heen moet geloven. Ik vraag me echt oprecht af waar we mee bezig zijn. We zijn bang gemaakt en angst laat ons nou niet de beste keuzes maken.

Angst is vooral handig als je tegenover een hongerige beer staat en je een keuze moet maken, niet als er een virus heerst dat niet de gehele bevolking uitroeit.

Is dit samen sterk? Ik denk het niet. Als je het mij vraagt is het ieder voor zich, met maar een paar grote belangen voor een partij die er al goed voor staat en goed uit deze strijd zal komen. We zullen hier nog jaren last van hebben. We zullen allemaal meer belasting moeten afdragen om de tekorten weer aan te vullen, om zorg weer betaalbaar te maken en de schade te beperken. Als er een virus heerst, zwakt het af en ebt het weg, net zoals we alle ‘rampen’ hebben overleefd tot nu toe. Heb vertrouwen!

En je hoeft het niet met mij eens te zijn, ik nodig je wél uit om te kijken naar jouw eigen waarheid. Jouw eigen kijk op de wereld. Blijf de juiste vragen stellen en openstaan voor alles wat er gebeurt. Als het je allemaal teveel wordt, laat dan social media even voor wat het is, kijk eens per week het nieuws of een krant, je zult zien dat je niks hebt gemist, maar er wél een stuk rust voor terugkrijgt. Blijf bij je eigen waarheid en zie jezelf als waardevol! Ook JIJ mag er zijn!


Wat kunnen we hiervan leren?

We zijn wel in een lockdown, onze ‘vrijheid’ is afgenomen, maar wat ze jou NOOIT kunnen afnemen is de vrijheid om zelf na te mogen en kunnen nadenken. We mogen leren om anders te kijken naar ons leven, onze gezondheid, levensstijl, naasten, omgang met de zorg, anderen, financiën. We mogen alles onder de loep nemen waar we op dit moment tegenaan lopen. We hebben de mogelijkheid om nu alles te vormen naar een nieuwe en misschien wel betere wereld! Of je nu ‘voor’ of ‘tegen’ bent, we hebben de uitnodiging ontvangen om ons leven te mogen veranderen en ons te focussen op dat wat écht belangrijk is, wat er écht toe doet….

Liefs!