Afspraak maken

Voor een afspraak van opdracht kun je jouw plannen appen naar 0619310979.

 

Wat mag er in je berichtje staan?

  • De plannen zo gedetailleerd mogelijk beschreven
  • In geval van een tattoo; Grootte in cm’s, plaats lichaam, kleur, stijl, voorbeeldjes.
  • Jouw voor- en achternaam
  • Eventueel voorkeursdagen / tijden voor de afspraak en / of een budget waar ik rekening mee kan houden. Als je bijvoorbeeld 200 euro aan verjaardagsgeld hebt gespaard, kijk ik van ik jouw plannen kan realiseren voor dat budget / tijd van dat we het kunnen aanpassen van opdelen. 
  • Graag een collage sturen als je meer dan 5 voorbeeldjes / foto’s hebt.
  • Ik vind het erg fijn als berichtjes zo volledig en compact mogelijk worden verzonden. Dus geen verhalen van 10 A4tjes van tig spaties tussen de appjes door. Dan krijg je het snelst een antwoord van mij terug! 

Alvast bedankt! 

 

Wil je langskomen? Voor het afgeven of het doen van een aanbetaling via de pin of gepast contant? Ook graag contact opnemen. Onverwachts bezoek kan erg storend zijn voor de klant en onze concentratie. Wij werken met een reden uitsluitend op afspraak.

Eens in de zoveel tijd organiseren we een inloopavond waarbij jij jouw plannen kunt bespreken met René. Datums staan bij agenda. 

LET OP!

Vanwege de tijd plannen we alleen een bespreking in als het echt niet lukt om het te bespreken via de app of privébericht via de Facebookpagina. 

Hier ontstaat weleens verwarring over. Wij zijn gestopt met het inplannen van fysieke besprekingen, omdat is gebleken dat er van deze gratis afspraken misbruik werd gemaakt. Mensen kwamen niet opdagen of namen langer de tijd dan nodig. Tegenwoordig heeft bijna iedereen whatsapp, Facebook en/of mail. Mocht het bespreken van de plannen niet lukken door een beperking, dan komen we daar snel genoeg achter en plannen we uitsluitend voor deze personen een fysieke bespreking in. Soms hebben we een inloopdag, dit wordt aangekondigd op social media kanalen. 

Bij het annuleren van afspraken en verplaatsen van de afspraak, graag minimaal 14 dagen van tevoren contact opnemen, zodat jouw gereserveerde tijd nog ingevuld kan worden door iemand anders. Bij herhaaldelijk afzeggen van afspraken, zonder geldige reden als bv ziekte, wordt de samenwerking verbroken.

 Voor vragen, opmerkingen en / of afspraken stuur je een berichtje via Whatsapp of via de Facebookpagina.

Prijzen

Tatoeages hebben een vaste prijs of betaal je per uur. Je mag bij het uurtarief zelf in overleg afspreken hoeveel uren je wilt besteden. Vooraf is het NIET mogelijk in te schatten hoeveel uren een sleeve of een groot project nodig heeft, vandaar ook dat je het per uur afrekent. Ik adviseer vaak om in blokken van 3 – 4 uren te werken, om te voorkomen dat je veel tijd kwijt bent aan het opstarten (stencil, klaarzetten spullen) en je in verhouding minder tijd hebt om te tatoeëren. Met een dagsessie maak je de meeste meters en krijg je korting op het uurtarief. 

Hoeveel tijd een sleeve of groot project kost is erg afhankelijk van de huid, de plannen, de pijngrens, kleur en de details. Vaak is er na de eerste sessie een beter beeld van het vervolg en kan er meestal wel een schatting worden gedaan. Er worden alleen vaste prijsafspraken gemaakt als het om kleinere tattoos gaat, de rest is per uur! 

Prijzen zijn niet onderhandelbaar. Ik garandeer kwaliteit, nazorg en neem ruim de tijd en behandel een ieder met respect. Ik verwacht dit ook van de klant. Bij intimidatie, bedreiging, geweld (fysiek en verbaal) en van andere onaangename handelingen en berichten wordt de toegang tot de tattooshop ontzegd, ook als dit betekent dat je tattoo of kunstopdracht nog niet af is. Resterende uren worden niet teruggegeven! Een dwingende toon wordt dus ook NIET getolereerd! Eindeloze en zinloze discussies worden afgekapt en de focus blijft op het positieve. 

Piercings en cadeaubonnen kunnen NIET worden geruild of geretourneerd.

Ook wordt er géén geld teruggegeven om wat voor reden dan ook. 

 

Aanbetaling

Voor alle tatoeages geldt een aanbetaling van minimaal € 75,- euro per project, € 100,- bij iets grotere tattoos en € 200,- of 50% bij dagsessies.

Dit wordt verrekend met de totaalkosten van de tattoo op de dag van het zetten. De aanbetaling kan mee worden verhuisd naar de volgende afspraak.

Aanbetalingen kunnen per pin of gepast contant in de shop op afspraak, maar de voorkeur heeft via Tikkie. 

Op de afspraak kun je het restant betalen met een tikkie, de pin of gepast contant. 

 

GEEN AANBETALING = GEEN AFSPRAAK. Geen discussie mogelijk.

LET OP! Aanbetaling wordt NIET terug gegeven. Wij plannen jouw opdracht in en gaan hem voorbereiden (en eventueel spullen bestellen).

Ik ben geen bank, ik ben geen administratief medewerkster en ik verwacht dat er goed is nagedacht over de artiest-keuze, de plannen en er vertrouwen is in een goede samenwerking en resultaat. In de meeste gevallen heb ik al een tekening gemaakt, de afspraak voorbereid en is het vanwege deze redenen NIET mogelijk de aanbetaling terug te geven. Ik waardeer mijn tijd ten zeerste en behandel ook jouw tijd met respect. 

 

Tekeningen

 

LET OP VANAF 1 JANUARI 2024

Wij maken vooraf een ontwerp en/of maken dit op de dag zelf (soms tekenen en stellen we het samen op jouw huid (freehand). Het is gebleken dat het een giga rompslomp is om alle ontwerpen tijdig te versturen. Wij willen hier dan ook van af. De 1-3 dagen vooraf ontwerp ontvangen gaat dus helaas uit onze werkwijze! 

-> Je mag op jouw afspraak natuurlijk altijd even overleggen met iemand anders of zelf jouw ontwerp op de foto zetten en doorsturen naar degene met wie je hem wilt delen/bespreken etc. Ontwerpen komen het beste tot hun recht als we in overleg samenstellen en passen voor de spiegel. Dat betekent niet dat we niet meer vooraf ontwerpen, we sturen ze alleen niet meer standaard door via WhatsApp. Dat vraagt inderdaad wederzijds vertrouwen, in de praktijk is gebleken dat dit fijner werkt en weten klanten ook wat we kunnen. Tenminste, ik neem aan dat je eerst kijkt wat we aanbieden en hebben gezet voor je bij ons boekt. En mocht je wel jouw ontwerp vooraf ontvangen via de app, dan heb je mazzel maar hij komt niet meer standaard voor als moetje in de werkwijze! Dat haalt voor ons de druk er enorm van af! 

—–

Tattoo-tekeningen (schetsen) versturen we 1 dag voor je afspraak (uitsluitend via de app, Facebook doet hierin wat moeilijk).

Let op! Mits we dit hebben afgesproken! Er gaat ongelooflijk veel tijd zitten in het fotograferen van de tekeningen, doorsturen en op tijd naar jou te appen. Ook bestaat de kans dat je de tone of voice van ons mist, dus de uitleg bij het ontwerp. Niet iedereen kan direct goed zien hoe de tattoo op de huid zal gaan worden. Wij leggen het liefst op jouw afspraak uit wat we in gedachten hebben en of dat overeenkomt met wat jij in het hoofd hebt. Op deze manier hebben wij de artistieke vrijheid om er samen een mooi kunstwerk van te maken.  

Er is voldoende tijd om iets aan te passen of veranderen. Ook op de dag zelf heb je daar nog alle ruimte voor. Bij de offerte is de tijd voor het ontwerpen deels meegenomen. Daarnaast vind ik het fijn als er vertrouwen is in het eindresultaat. Soms kiezen we ervoor om tekeningen op de dag zelf te laten zien en het ontwerp mondeling toe te lichten. Ik laat je voor de spiegel zien wat ik voor ogen heb en of dit matcht met jouw plannen. Kleine aanpassingen maak ik het liefst ter plekke of teken ik rechtstreeks op de huid. Zo kan ik de vorm van jouw lichaam volgen en komt het ontwerp beter tot zijn recht op de huid. 

LET OP! Er wordt niet altijd een zeer gedetailleerde (ingekleurde) tekening gemaakt. Bij realisme wordt direct de referentie overgenomen en de kleuren ter plekke op de afspraak bepaald. Het heeft géén zin of toegevoegde waarde om hiervoor een uitgewerkte tekening aan te leveren. Dan wordt de tattoo een kopie van een tekening van het origineel. Om zoveel mogelijk details te behouden kies ik ervoor het origineel direct over te nemen op de huid. 

Voor kunst, portrettekeningen en schilderijen geldt dat 75% van het volledige bedrag vooraf moet worden voldaan. Er wordt een schatting gegeven van de levertijd welke kan oplopen naar 8 tot 12 weken. Dit is per project verschillend vanwege materiaalkeuze, papierkeuze en realisme. Het wordt met de hand gemaakt buiten de shopuren om. Als de tekening klaar is, wordt er, ter controle, een foto gestuurd via whatsapp. Na betaling van het restant wordt de tekening verzonden. 

Ik teken bij tattoos NIET van tevoren zonder aanbetaling! Er gaat ongelooflijk veel tijd zitten in het tekenwerk, mocht je besluiten alsnog geen afspraak te willen heb ik gratis getekend én ben ik mijn tijd kwijt. Na aanbetaling maak ik de tekening(en) en kan ik die in overleg steeds aanpassen. Ook als je eerst nog geen afspraak wilt. 

Vind je het moeilijk om je ideeën over te brengen? Ook met vage lijnen en stokpoppetjes woord ik heel wat wijzer! Gewoon maken en sturen! Desnoods met voorbeelden. Ik maak het liefst alles op maat indien mogelijk, zodat ook jij met een uniek kunstwerk rondloopt! 

De (tattoo)tekeningen en schetsen blijven eigendom van Wendy’s Art & Ink. 

 

AVG

Helaas hebben ook wij te maken met de veranderingen in de privacywet wat een berg aan extra werk veroorzaakt. In de shop is het niet toegestaan aan de balie te hangen, mee te kijken in de agenda of achter de balie te komen. Ook is het niet toegestaan om mappen in te zien. Bij het invullen van het toestemmingsformulier van de GGD, wordt gevraagd of je toestemming wilt geven om wel/niet herkenbaar in beeld te komen als er een foto wordt gemaakt van het resultaat. 

LET OP! Je gaat automatisch akkoord met het plaatsen van het resultaat bij portrettekeningen en schilderen! Ik kan hierbij de personen/dieren niet onherkenbaar in beeld brengen. Voor tatoeages geldt dat ik het resultaat zal fotograferen, mocht daar toevallig het hoofd/gezicht bij op komen, dan wordt dat onherkenbaar gemaakt indien je daarvoor kiest.

De formulieren worden 2 – 3 jaar bewaard. Na elke 3-jaarlijkse keuring gaan alle formulieren door de versnipperaar. Ook worden klantgegevens in het systeem bij deze keuring verwijderd. Facturen blijven 8 jaar bewaard na opmaak, dit is een must voor de belastingdienst. Elk jaar worden appjes verwijderd en offertes ongeldig verklaard. Mocht je langer willen sparen, neem dan even contact op. 

Ik werk samen met anderen om mijn bedrijf te runnen. Zij hanteren hun eigen regels binnen de AVG wet en mogen ook niet zomaar met jouw gegevens aan de haal. Je kunt er dus van op aan dat jouw gegevens veilig zijn opgeslagen en niemand die hiertoe bevoegd is, bij jouw gegevens kan komen. Ook wordt er niet in de shop gesproken over anderen met naam en toenaam. Ook kan ik niet voldoen aan de vraag om iemand ‘even te appen’, een telefoonnummer doorgeven, adres, afspraak, een offerte of tekening zonder schriftelijke toestemming van die persoon. 

Ik als ondernemer verwacht óók een bepaalde privacybescherming. Zo zal ik niet vermelden waar ik woon, wat mijn privénummer is en voeg ik geen klanten toe op mijn privé Facebook. Ook ga ik er van uit dat anderen zorgvuldig omgaan met de huisregels en mijn persoonsgegevens. Ik vind het ook niet prettig als er ongevraagd foto’s worden gemaakt, graag alleen foto’s maken en plaatsen met toestemming! Dit geldt voor iedereen die werkzaam is voor en in de tattooshop.

Het kan in geval van medische noodzaak nodig zijn om benodigde informatie door te geven aan hulpdiensten als dit nodig is. Ook als ik bij wet ‘gedwongen’ word informatie vrij te (moeten) geven, zal ik hieraan meewerken. 

Toezichthouders van de belastingdienst, Voedsel & Warenautoriteiten en medewerkers van de GGD hebben, vanwege hun plicht t.a.v. de hygiëne keuring en (wet)voorschriften, altijd toegang tot gegevens. Zij dienen zich te legitimeren bij aankondiging van controle. Ook zij hebben de plicht om persoonsgegevens te beschermen. 

Oke een korte samenvatting voor degene die het begrijpend lezen hebben verleerd óf gemakzucht kennen óf weinig tijd….  🙂 

1. Stuur jouw plannen door via WhatsApp 0619310979 of kom langs op een van onze inloopavonden (zie agenda)

2. Je krijgt van ons een offerte/eerstvolgende beschikbare datum/antwoord/vragen

3. Datum gepland? Na aanbetaling is deze gereserveerd. Je ontvangt akkoordinfo via app.

4. Aanbetaling gaat NIET retour. Wij hebben al voor jou gewerkt al voor je in de shop komt. 

5. Je ontvangt info via de app voordat jouw afspraak plaatsvindt. 

6. Ontwerp zie je op de dag dat je bij ons komt. 

7. Verhinderd? GEEF TIJDIG DOOR! Anders brengen we kosten in rekening.

7. Informatie na het zetten evenals een foto van jouw kunstwerk ontvang je na jouw afspraak

8. Na 6 weken laat je ons weten dmv een duidelijke daglichtfoto hoe de tattoo is geworden

9. Onverhoopt iets aan de hand of is je nazorgzalfje eerder op? Ook dan graag even ons op de hoogte houden svp! 

 

Tadaaaaa!