Even voorstellen…

 

Wendy Prinsen

Eigenaresse – Tatoeëerder – Kunstenares – Bouwkundige & (Binnenhuis)Architect in wording – AuDHD-er <3 

 

Ik ben Wendy Prinsen! Geboren Emmenaar, maar al 18 jaar woonachtig in Friesland. Ik ben moeder van 2 lieve (b)engeltjes Nico & Vera en we wonen samen in Gorredijk. Sinds november 2022 heb ik een relatie met René en ben ik ook een soort van bonusmoeder voor zijn 2 lieve dames! : -)

Ik sta bekend om mijn energie, mijn enthousiasme, creatief denk(vermogen) en andere kijk op de wereld. Ik heb sinds 2008 de diagnose ADHD en heb een vorm van autisme. Dit is geen beperking, maar juist een kracht. Mits ik mezelf kan zijn en die vrijheid gun ik jou ook. Ik vind dat iedereen een plek op de wereld verdient en zichzelf mag uiten zoals hij/zij is. Ook op het gebied van tattoos, piercings en andere vormen van bodymodification. Dat betekent niet automatisch dat je vriendjes moet zijn met iedereen of iedereen aardig moet vinden, maar dat je de ander laat zijn wie hij is, ondanks verschillen in opvatting, uiterlijk, godsdienst, gender enzovoort.

Ik ben hoofdzakelijk tatoeëerder en kunstenares. Eigenlijk zie ik mezelf meer als een kunstenares ook op het gebied van tattoos die ik zet. Ik creëer, ik maak graag alles mooi(er). Ook ben ik student en geef ik verschillende workshops online. Ik ben een boekenwurm, ben graag creatief bezig en kan enorm genieten van de natuur, maar ook het bezoeken van een oude stad vind ik geweldig! Soms vind je mij op het terras bij mooi weer, op of bij het water of sluit ik mezelf even op in huis om weer op te laden.

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, ben ik ook nog studerende. Ik vind het erg belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen, maar vooral te doen waar ik blij van word. Momenteel volg ik een opleiding HBO Bouwkunde om na het behalen door te stromen naar de Academie voor Bouwkunst, om architect te worden. Don’t worry, de shop blijft bestaan! 😉 Ik combineer altijd al mijn eigen zaak met een tweede bedrijf, projecten en opleidingen. Ik kreeg in 2019 de kans om alsnog mijn kleine meisjesdroom in vervulling te laten gaan, dus zodoende! Ook studeer ik verschillende talen, Noors, Zweeds, Portugees en Spaans, just 4 fun! En niet lachen, in Engels (spraak) ben ik bar slecht! Maar ik versta je wel!

Daarnaast is het fijn om te weten dat ik longpatiënt ben en hierdoor, voornamelijk van oktober tot en met maart, vaker ziek ben dan een “normaal gezond persoon”. Naast astmatische klachten en al mijn allergieën, zijn mijn afweer(eiwitten) in de longen verzwakt waardoor elk virus kan heerst bij mij kan zorgen voor meer ellende. Niet altijd, maar het kan. Ik heb jaarlijks 1 of meerdere longontstekingen. Dit houdt mij niet tegen en ik pas mijn leven naar draagkracht aan. Dat betekent goede zelfzorg en op tijd medicatie. Mocht onze afspraak niet door kunnen gaan vanwege mijn afwezigheid bij ziekte dan vind ik dat altijd heel erg vervelend (ik mis een leuk project, omzet, kosten lopen door en jij hebt er waarschijnlijk ook zin in of een dag voor vrij genomen of gehouden) en zal ik je proberen buiten de regulieren dagen in te plannen en soms de nazorgmiddelen meegeven ter compensatie. Ik meld mij niet zomaar af, niet het aard van het beestje, maar het is natuurlijk gekkenwerk als ik met 40 graden koorts en een longontsteking op de werkvloer ga staan… 😉 Je hoeft trouwens geen maatregelen te treffen omwille van mijn rotlongen, wel heb ik het liefst dat als je ziek bent, jij je tijdig afmeldt, ook als je bij collega’s ingepland staat. Je dient gezond op de afspraak te verschijnen om het zetten goed door te komen en de kans op een goede genezing te bevorderen. 

 

Hoe het allemaal begon

Op mijn 12e knipte ik mensen uit tijdschriften met een ander uiterlijk, vaak met tattoos en piercings, en plakte deze op het behang. Na lang zeuren mocht ik een oorbel in het kraakbeen en daarmee was het ook gezegd.

Mijn interesse in het creatieve is er altijd al geweest. Ik mocht als kind graag tekenen, ook op de middelbare school, maar was er niet bewust en intensief mee bezig. Het was meer af en toe als ontspanning, want ik hield van heel veel andere hobby’s.

Op mijn 16e leerde ik een vriendje kennen die zichzelf een tattoo had geprikt met naald en Oost-Indisch inkt. Stiekem deed ik het ook. Het leek nergens naar, maar ik vond het stoer. Als wist ik wel dat daar ooit iets overheen moest.

Door omstandigheden woonde ik al erg jong op mezelf. Ik was 16 en besloot toen ook een aantal piercings te nemen (want er werd vroeger gezegd “Als je uit huis bent mag je het zelf weten). Dus wist ik het wel!

Ook groeide mijn interesse in het creatieve vak steeds meer en wilde ik erg graag een tatoeage. Helaas (en gelukkig!) had ik daar toen geen geld voor.

Op mijn 18e kreeg ik mijn eerste echte tattoo cadeau en was ik eerst wel genezen. Ik had andere interesses en prioriteiten, maar schilderde af en toe wel een schilderijtje. Zoals een van Nijntje voor op de slaapkamer van mijn zoon. Gewoon ‘simpel’. 

In 2013 liet ik eindelijk het zelfgeprutste dingetje coveren bij een tattooshop en ik was helemaal gefascineerd door het vak. Omdat ik een aantal sessies moest werd ik steeds ‘getriggerd’ en kwam ik steeds meer te weten over het vak, maar ook werd het verlangen in mijzelf steeds heviger om zelf iets te creëren.

Ik besloot wat tattoo-tekeningetjes te maken in 2014 en mij te storten op een (tot op heden onafgemaakte) thuisstudie Tekenen & Schilderen. Ik vond wel dat ik behoorlijk moest gaan groeien wilde ik hier ooit mijn beroep van kunnen maken.

Het was mijn ex schoonmoeder die toentertijd mij aanspoorde om eens een portret te gaan maken van haar kleinkinderen. “Ach dat kan ik niet!” Maar ze bleef mij aansporen. En zodoende maakte ik in dat jaar ook mijn eerste portrettekening.

Het smaakte naar meer!

Ik kocht een simpel tattoosetje, ging oefenen op mijn toenmalige vriend, mijzelf, vrienden en familieleden en die kring breidde zich steeds meer uit met de jaren. Helemaal autodidact. Het heeft heel wat jaren aan pijn, frustraties en tranen gekost, maar ik ben heel erg dankbaar dat ik deze weg heb mogen afleggen!

Ik krijg de vraag vaak of er geen opleiding bestaat. Het tatoeëren is een ambachtelijk vak waarbij je vaak als apprentice in de leer komt bij een tattooshop. Hij of zij neemt je een aantal jaren onder zijn hoede en leert je alles over het vak wat je moet weten. Daarna komt het op jezelf aan en werk je vaak nog een aantal jaar in de shop.

Ik heb mij werkelijk suf gesolliciteerd, omdat ik het mij financieel niet kon veroorloven direct een tattooshop op te starten. Ik had twee kinderen, hoge woonkosten en kon moeilijk aan een baan komen (crisistijd).

De tattoowereld is een erg op zichzelf staande wereld waarbij sommigen de ander het daglicht niet in de ogen niet gunnen. Of ze hebben de tijd er niet voor om het een ander aan te willen leren, geen ruimte hebben in de shop of bang zijn voor concurrentie. Soms krijgen ze zoveel aanvragen, dat je de zoveelste bent die aanklopt. Omdat ik voelde dat het diep van binnen in mij zat, het kriebeltje te erg was, ben ik het mijzelf gaan aanleren. En dit druist tegen alle adviezen in uit deze wereld. Ik ben gelukkig toen eigenwijs genoeg geweest om de stap te zetten.

Op 1 juni 2016 besloot dat ik naar de Kamer van Koophandel moest gaan. Ik liet mij inschrijven, huurde een pandje, richtte hem in en liet de shop en mijn werkwijze keuren door de GGD. Sindsdien werk ik vanuit een gezellig pandje in Gorredijk, wat meer aanvoelt als een huiskamer dan een tattooshop met skulls en neonverlichting.

Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken en doe niets liever dan tekenen, schilderen én tatoeëren. Het is voor mij geen ‘simpel’ plaatje prikken, maar een echt ambacht. Ik neem dan ook de tijd en leer graag de klant kennen. Alleen daarmee komen we tot een mooie samenwerking waarvan het uiteindelijke resultaat te zien is op het doek of op de huid.

Wie weet tot snel!

Liefs

     Wendy Prinsen

Wie kun je nog meer tegenkomen bij Wendy’s Art & Ink?

 

René van Assema

Mijn grote steun en toeverlaat

René heb je waarschijnlijk al wel vaker getroffen in de shop. Toen plots die pijl van cupido werd afgeschoten, waren we daar beiden door van de leg. We kenden elkaar zakelijk een jaartje en hadden dit niet zien aankomen. Inmiddels zijn we eraan “gewend” en helpt René van tijd tot tijd mee in de shop waar hij kan. Zowel op de werkvloer, als achter de schermen, als grote mental support. Al tatoeëert hij zelf niet, hij weet door zijn eigen tattoos, (host) tattooconventies, levenservaring én zijn werk als vertegenwoordiger voor de groothandel Inkskin Tattoosupplies, precies alle ins en outs van de tattoowereld. Hij kan je advies geven over (kleuren)tattoos én de verzorging van jouw tattoo als je hem treft in de shop. Andere vragen natuurlijk ook, het is een bijzondere verschijning, toch zal ik het op prijs stellen als je die man gewoon rustig zijn koffie laat opdrinken…. 😉 

Hij zal aanwezig zijn op aangekondigde inloopdagen, actiedagen en whatsapp beantwoorden. Ook kun je hem vinden op de conventies van Ink ‘n Art Events. 

Ook kom je onze gezins- of familieleden tegen op WhatsApp of in de shop die hier en daar bijspringen als het nodig is, maar die geen eigen podium of vast gezicht zijn in de shop. Zij werken allemaal onder Wendy’s Art & Ink, onder dezelfde huisregels en voorwaarden en privacyregels. 

 

Rowan Huisman – Tattoo Houseman 

Sinds januari 2024 is Rowan werkzaam in onze shop in Gorredijk. 

Rowan heeft altijd al een brede interesse gehad, maar er ontbrak volgens hem altijd een stukje gedrevenheid. Per toeval ging hij hobbymatig tatoeëren zonder professionele intentie en ontdekte hierdoor zijn passie.

Al van jongs af aan schilderde en tekende hij vooral samen met zijn vader en schrijft hij dat het tatoeëren een soort ´liefde op het eerste gezicht was´. 

Rowan wil vooral anderen blij maken met een stukje kunst dat ze altijd bij zich dragen en ervaart dat als iets magisch wat je in geen ander vak tegenkomt. Het geeft hem rust en voldoening. 

Na een aantal jaren in een shop te hebben gewerkt als leerling en volwaardig artiest, werkt hij nu onder zijn eigen naam Tattoo Houseman.

Je kunt een afspraak met hem maken door te appen naar zijn eigen nummer 0651123229 of mailen naar contact@tattoohouseman.nl

 

Wij zijn op dit moment op zoek naar extra personeel!

Wegens enorme drukte is uitbreiding noodzakelijk; we zoeken daarom een leerling met potentie (topkwaliteit!) en/of een (beginnende) artiest.

Je mag je sollicitatie met portfolio (tattoo en tekenwerk) mailen naar wendysartandink@outlook.com ovv sollicitatie. Wij willen een bepaalde kwaliteit zien en basishouding; wannabe’s en golddiggers mogen wat ons betreft wegblijven. Ook solliciteer je voor jezelf en niet voor een ander.

Neem dit vak serieus, het is geen bijbaan en heeft helaas een minimale kwaliteit aan tekenskills nodig om van jouw droom ook echt een droombaan te kunnen maken, prutsers zijn er al genoeg……