Portfolio

Tattoos door Wendy Prinsen 

Wendy heeft een wachttijd van een paar weken tot soms maanden. Informeer via Whatsapp 0619310979 naar de actuele beschikbaarheid. Soms is er sprake van uitval of kunnen we hier en daar wat kleinere tattoos sneller inplannen. Onze agenda staat altijd open!

Full color realisme

Wendy wil zich specialiseren in het zetten van kleurrealisme, desnoods met een toevoeging van andere stijlen. Het kenmerkt zich door mooie volle en levendige kleuren te gebruiken en vergt meer skills dan iedere andere tattoostijl. Er is zowel sprake van het aanbrengen van kleurvlakken, contrast, detailwerk, structuur, mooie overgangen als het kunnen mengen voor en op de huid. De meeste tattoos in deze stijl lijken ‘net echt’ en 3d en met de nieuwste goedgekeurde inkten blijven deze tattoos ook met de jaren mooi. 

Deze stijl is een van de moeilijkste stijlen om te zetten, omdat je juist met van alles bezig bent in één plaat. De uitkomst moet bijna een exacte kopie zijn van de werkelijkheid in achtneming van de eigenschappen die de huid heeft. Soms zul je dan een slagje groter moeten werken om alle fijne details kwijt te kunnen of meerdere kleurlagen tegen of over elkaar heen te kunnen maken. 

Full color heeft veel impact op de huid. Met kleurovergangen en detailwerk, of dit nu realisme is of meer cartoon, worden er meerdere ‘perforaties’ in de huid gemaakt en is er sprake van meer ‘huidtrauma’. Je moet dus rekening houden met een langere genezingstijd en vergt het van zowel artiest als klant iets meer geduld in een mooi resultaat.

Soms is het dan ook beter om vaker kortere sessies te plannen, dan één lange zit. Ook kun je met deze stijl meer gevoeligheid verwachten, omdat je met detailwerk langer op een stuk blijft werken en ook laag tegen laag zet of laag over laag. Toch is het goed te doen bij het overgrote deel van de klanten en moet een enkeling de kleursessies afbreken vanwege een (over)gevoelige huid. Het is belangrijk goed voor jezelf te zorgen voor en na het zetten en je te houden aan de nazorginstructies en de dag van het zetten rust te nemen na de sessie.

Je kunt ALTIJD vooraf smeren met de door ons verkochte nazorgzalven om jouw huid goed voor te bereiden op de tattoosessie. De huid is hierdoor gehydrateerd en soepel, wat inktopname bevordert en huidstress kan voorkomen. Gebruik absoluut geen doucheolie of andere olieproducten op de plek waar jij de tattoo laat zetten. Je kunt óók een week voor de sessie de huid goed scrubben om dode huidcellen te verwijderen. 

Verdovende crèmes zijn bij ons niet toegestaan, deze verdoven weliswaar de huid zeer kortdurend, maar werken de inktopname tegen.

Verder goed en gezond leven, eten en rust. Je hoeft geen weken vrij te nemen, maar kies het moment van zetten wel zorgvuldig. Bij een grotere impact op jouw huid en gezondheid is het bijvoorbeeld erg fijn om jouw tattoo de eerste week na het zetten te kunnen ‘drogen’ aan de lucht en niet af te dekken met kleding. Bv een korte broek te dragen in huis als de tattoo op je been is gezet. Intensief sporten wordt de eerste week sowieso afgeraden en doe ook de 2e week rustiger aan in verband met het kunnen ‘afslaan’ van eventuele korstjes. 

Wil je helpen in portfolio opbouw? Hieronder staan enkele WANNADO’S. Je krijgt hierbij korting op het normale tarief, dus de offertes hiervan liggen iets lager.

De ontwerpen hieronder zijn eigendom van en gemaakt door Wendy van Wendy’s Art & Ink.

Ben je van mening dat je mijn ontwerpen moet ‘stelen’ zonder toestemming? Het wordt door ons en mijn klanten NIET op prijs gesteld. Dankjewel! 

Cover-ups en opknappers

Vaak na jaren van schaamte komen mensen naar onze shop voor een coverup. Coverups zijn een van Wendy haar specialisaties. 

Het doel is om jou met een nieuw en mooi kunstwerk de deur uit te laten gaan alsof de tattoo al zo bedoeld was. Je ziet dus niet dat het een coveruptattoo is geweest, dan is de nieuwe tattoo geslaagd. Niet alles is mogelijk, maar we denken graag met jou mee.

Houdt er rekening mee dat een coverup echt maatwerk is en een specialisme en niet iedere artiest hier even kundig in is.

Het kan soms lang(er) duren voor je een dekkend resultaat krijgt, vaak is er een 2e sessie of bijwerkafspraak nodig. Ook kan de huid soms onbedoeld reageren op de nieuwe tattoo of kunnen we niet alle lagen inkt in één sessie aanbrengen.

Een coverup hoeft niet altijd donker of zwart te worden, maar is wél altijd (flink) groter dan de oude tattoo, gedetailleerder en beter geplaatst dan de oude. Soms is het beter om met kleurovergangen te werken, om toch een zwart vlak te voorkomen óf om de aandacht af te leiden. Over een dikke zwarte letter kan bijvoorbeeld geen fineline en eenmaal een dikke zwarte tribal wordt nooit geen pastelroze olifantje. Zoek dus meerdere voorwerpen die je mooi zou vinden en kijk samen met de artiest naar de mogelijkheden.

Ook als wij aangeven dat iets niet lukt, kun je ervanuit gaan dat het zo is. Wij zijn er niet voor jou om je te pesten of met een plaat te laten lopen die je niet meer mooi vindt, maar we willen vooral voorkomen dat je een coverup krijgt waarmee je uiteindelijk nog niet tevreden bent. Tuurlijk willen we helpen en balen we ook als blijkt dat iets niet mogelijk is of niet passend is. Het is vooral voor ons de uitdaging om van een oude tattoo weer iets moois te maken. En wie weet als je tevreden de deur uitgaat, je weer terugkomt met een ander leuk klusje! 

Wij zijn dus eerlijk in onze dienstverlening, direct en geven ook aan als iets niet lukt. Bij al onze aanvragen. Kwaliteit hebben we echt bovenaan staan en internet geeft niet altijd een realistisch beeld van hoe alles in zijn werk gaat, hoe mooi tattoos blijven, wat er technisch mogelijk is en ook is er veel gedoe met wisselende meningen, nazorginstructies en iedereen die het beter weet. Wij zijn van mening dat jij alleen de beste keuze kunt maken als je goed en eerlijk geïnformeerd wordt.

Neem contact met ons op voor het bespreken van jouw coverup, we kijken graag naar de mogelijkheden. Laseren (pijnlijk én duur!) of een giga zwart vlak kan altijd nog…..

Tekeningen, schilderijen en overige door Wendy Prinsen

Waar al een paar jaar discussies over gaande zijn; fineline! 

De flinterdunne lijnwerk in een tattoo. De een zet ze dagelijks, de ander noemt een dikke rechte lijn al fineline en de ander begint er niet eens aan want is van mening dat ze 1. niet mooi blijven en 2. die artiesten dit gewoonweg niet beheersen. 

Fineline is volgens ‘de oude garde’ in de tattoowereld een techniek en geen op zichzelf staande stijl. Ik ben van mening dat fineline wel DEGELIJK een stijl is, om het feit dat niet iedereen het kan, de vraag erna giga groot is, het niet één onderdeel is van de tattoo of techniek, maar een benaming van de vormgeving van jouw tattoo.

Je kunt specifiek aangeven welke stijl, met fineline weet iedereen wat je bedoelt. Vandaar dat er ook wat mij betreft géén discussie over mogelijk is, fineline is absoluut een stijl en geen ondergeschoven kindje, maar verdient een eigen podium. Net zozeer andere stijlen en hun kenmerken en gebruikte techniek(en). Anders is tribal ook maar louter het inkleuren van zwarte vlakken en een techniek; goed kunnen packen! 

Fineline kenmerkt zich door dun lijnwerk te gebruiken in dezelfde tattoo en dit overal te laten terugkomen. Hij heeft weinig tot geen dikteverschil in lijnwerk, desnoods ingevuld met wipshading, stippleshading of dots. Het overgrote deel is dun opgezet. Fineline heeft daarnaast het kenmerk subtiel aanwezig te zijn en is ‘zacht’ van aard.

Onderschat deze techniek niet! 

Hij kan alleen gezet worden door de zeer gevorderde artiest! Ga je te oppervlakkig of met de verkeerde materialen dan is de tattoo niet houdbaar, zet je hem te diep of met verkeerde materialen dan snij je hem vlijmscherp tot op verkeerde diepte en blijf hij niet mooi. Ook is een zeer vaste hand een pré! De meeste artiesten kunnen dit maar in één poging goed in de huid zetten! 

Niet om op te scheppen, maar ik ram ze erin met een 5.0 slag machine en trek ze soms wel 2x over om de huid verzadigd te krijgen… (maar niet doorvertellen! 😉 ) Pak de lichtste slag qua machine en werk iets langzamer (afh van jouw voltage) om hem in één keer recht en volledig verzadigd in de huid te krijgen. Trekt daarbij de huid strak in de lengte waarmee je de lijn zet. Dus niet een rechte lijn en dan horizontaal stretchen. Tenzij je een hobbel wilt, vooral doen.  

Fineline kan, net als andere tattoos, sneller vervagen omdat deze stijl niet zoveel houvast heeft in de huid en is ook minder geschikt om te zetten in een probleemhuid of verouderde huidtype of plekken waar de huid wat rekbaarder is of geplooid. Lijnwerk zal dan onbedoeld gaan hobbelen. 

Fineline wordt eigenlijk gezet met 3RL naalden of fijner, maar soms komt er een combi voor met 5RL naalden. Ik zet mijn finelinewerk met een 0603RL of 0803RL en bij bloemen met wipshading gebruik ik diverse configuraties door elkaar heen om tot een mooi resultaat te komen. 

Fineline is ongeschikt voor handen/vingers/voeten/voetzolen. Op deze plekken ‘slijten’ tatoeages sneller en deze worden er altijd ietsjes (te) diep(er) ingezet met een dikkere naald om de houdbaarheid te verlengen. 

Ook zet ik fineline altijd ietsjes groter dan dat je zou willen. Omdat, net als elke tattoo, lijnwerk in de loop van aging iets dikker kan uitlopen. Dun kan, veel te kleine tattoos zijn helaas nooit houdbaar.

In de foto’s hieronder een aantal fineline tattoos (dus als volwaardige stijl) die ik heb gezet en een waarbij ik fineline als onderdeel van de tattoo heb laten terugkomen. 

Tattoos door Rowan Huisman

 

We plaatsen wekelijks nieuwe foto’s van het gemaakte werk, mededelingen en aanbiedingen op onze Facebookpagina; Wendy’s Art & Ink.